51. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu ( BLS- ACLS) Aydın'da Yapıldı

51. İKYD

PAYLAŞ
Gazete Acil -

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ile Türk Kardiyoloji Derneği (TKD)’nin ortaklaşa gerçekleştidiği 51. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu ( CPR- ACLS), 1-2 Eylül 2018 tarihleri arasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Didim Dinlenme Tesisleri’nde yapıldı.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, video laringoskop, otomatik eksternal defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılmaktadır.

Yapılan eğitimlerde acil tıp teknikeri, paramedik, hemşire, pratisyen hekim, aile hekimi ve acil tıp asistanlarından oluşan 55 kişilik bir katılımcı grubu mevcuttu. Aydın, Bartın, Burdur, Bursa, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Manisa, Mersin, Şırnak, Uşak, Kocaeli ve Şanlıurfa’yı kapsayan Türkiye’nin birçok ilinden geniş bir katılımcı ağı oluşturuldu. Bu kursta özellikle Şırnak ve Şanlıurfa’dan katılımların olması ayrı bir mutluluk kaynağı oldu.

Kursu ilk üç sırada bitirenler

Kursun Birincisi

Dr. Çağaç YETİŞ  Acil Tıp Asistanı    Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp A.D

Kursun İkincisi

Dr. Evrim Sayın  Acil Tıp Asistanı    Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp A.D

Kursun Üçüncüsü

Dr. Sadık Erdem DİZMAN   Acil Tıp Asistanı    Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp A.D idi.

Bu kursun gerçekleşmesinde,  Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Başar CANDER, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp A.D Başkanı, ATUDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İKYD Kurs Koordinatörü Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR'a, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mücahit AVCIL’a, katılımcı ve eğitmenleri mükemmel ağırlayan başta Doç. Dr. Ayhan AKÖZ olmak üzere Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyelerine teşekkür ederiz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN