54. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD)

54. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) 05 - 06 Ocak 2019 İstanbul'da Yapıldı

PAYLAŞ
Gazete Acil -

54. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) , 05 - 06 Ocak 2019 tarihinde SBÜ Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi/İstanbul  20 kişilik eğitmen grubu ve 117 kursiyerin katılımıyla başarıyla gerçekleşti.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursları (İKYD), devam zorunluluğu olan, iki günlük hem teorik, hem de maket başı pratik eğitimleri olan ve kursun sonunda yapılan sınavda, sadece başarılı olanlara sertifika verilen bir programdır.  İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, laringoskop, otomatik eksternal  defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılmıştır.    

Kursun birinci günü, Kurs Öncesi Değerlendirme Testi yapıldı, sonrasında Temel Yaşam Desteği (teorik eğitim, pratik eğitim),  Havayolu, İleri Kardiyak Yaşam Desteği ve Yenilikler,  Kardiyovasküler Farmakoloji, Myokard Enfarktüsü,  Disritmiler, ölümcül disritmiler ve elektriksel tedavileri ve uygulamalı eğitimlerimiz yapıldı.

Kursun İkinci gününde Yeniden canlandırmada özel durumlar 4 konu başlığı altında anlatıldı. Bunlar Gebelik ,Travma, Astım, Toksikolojik aciller,  anaflaksi ,boğulma, Donma, Elektrik ve Yıldırım çarpmasında resusitasyondu. Ek olarak Acilde trombolitik kullanımı hakkında bilgi verildi.

Son olarak da Resusitasyonun etik ve yasal yönü anlatıldı. Daha sonra kursiyerler tek tek uygulama odalarına alınarak sınava tabi tutuldular.  Kurs sonrası değerlendirme testi uygulandı. Yapılan hesaplamalar sonucunda belli bir baraj puanının üstünde not alanlara başarı belgeleri, altında kalanlara ise katılım belgeleri basıldı.

Ardından sertifika töreni ve kapanışa geçildi.  

Kursu ilk üç sırada bitirenler şöyle sıralandı:

1. Seda ÖZALTIN   Acil Tıp Asistanı    SBÜ. Kanuni Sultan Süleyman E. A.H  Acil Tıp Kliniği

2.Salih FETTAHOĞLU  Acil Tıp Asistanı   SBÜ. Kanuni Sultan Süleyman E. A.H Acil Tıp Kliniği

3.Bedih BALKAN    Anestezi Uzmanı  S.B.Ü. Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi E.A.H

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN