Acil Servis çalışanlarına yönelik şiddetin sonu gelmiyor.

Sağlıkta şiddet kötü yüzünü bir kez daha gösterdi.

PAYLAŞ
Gazete Acil -

Sağlıkta şiddet kötü yüzünü bir kez daha gösterdi. Son olay 11.02.2017 tarihinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde gerçekleşti.

Hemşire Afife KOÇ, Sağlık Memurları Serkan TEZLİK ve Çetin ALADAĞ, tansiyon ölçtürmek için acil servise başvuran bir hasta ve hasta yakınlarının sözlü ve  fiziksel şiddetine maruz kaldı.

14.02.2017 tarihinde, şiddete maruz kalan meslektaşlarımız çalışmakta oldukları Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret edildi. Bu ziyarette hastanenin  Acil Servis Sorumlusu ve asil üyemiz Doç. Dr. Havva ŞAHİN KAVAKLI, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu adına da Doç. Dr. Mehmet OKUMUŞ, Doç. Dr. Yunsur ÇEVİK ve Baş Danışmanımız Uzm. Dr. Burak KATİPOĞLU katıldı.

Hastanenin Başhekimliğinde gerçekleşen ziyarette ATUDER adına söz alarak Konuşan Doç. Dr. Yunsur ÇEVİK "Acil Tıp Uzmanları ve birlikte görev yaptığımız tüm acil servis çalışanlarının temsilcisi olarak bu şiddet olayını kınıyoruz, lanetliyoruz. Amacı insan sağlığına hizmet olan ve insan hayatını kurtarmak için cansiperane şekilde, fedakarca  gece gündüz demeden gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza sözel veya fiziksel saldırıların  sergilenmesi  büyük bir suçtur.  Tüm vatandaşlarımız bilmelidir ki, şiddet asla bir hak değildir ve çözüm de değildir, olamaz. Vatandaşlarımız kaliteli ve güzel bir hizmet almak istiyorlarsa, öncelikle sağlık çalışanlarına şiddete dur demeleri gerekir.  Sağlıklı, mutlu, huzurlu sağlık çalışanları aynı zamanda iyi bir sağlık sunumunun da temelini oluşturur. ATUDER yönetim kurulu olarak, değerli sağlık çalışanlarımıza tekrar geçmiş olsun diyor, her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.  Artık  sağlıkta  şiddetin son bulması için de atılması gereken adımların ivedilikle atılmasını bekliyoruz” dedi

Saymanımız Doç. Dr. Mehmet OKUMUŞ’da “Halkımıza özveri ile hizmet eden sağlıklarına kavuşmaları için ellerinden gelen tüm gayreti gösteren sağlık çalışanlarımız menfur bir saldırya uğramıştır. Biz ATUDER olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız, ancak kendilerine hizmet sunan sağlıklarına kavuşmaları için şifalı elleri ile hastalarına dokunan sağlık çalışanlarına yönelen bu nankör saldırıyı asla tasvip etmiyoruz, kahirle kınıyoruz. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza ATUDER olarak geçmiş olsun dileklerimizi sunarken bir daha böyle bir tatsız durumla karşılaşmamaları temennisi ile çalışmalarına özveri ile devam etmelerini diliyoruz dedi.

Daha sonra meslektaşlarımıza moral vermek adına kendilerine çiçeklerimizi verdik. Geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma içerisinde olduğumuz mesajları verilerek hastaneden ayrıldık.

Ülke ve insana daha sağlıklı bir gelecek sunmak adına “her zaman, her yerde, her koşulda” ter döken Acil Sağlık çalışanlarımızın huzuru ve güvenliğinin her şeyin başında gelmektedir. Gece gündüz 24 saat çalışan meslektaşlarımıza yapılan bu saldırı hiçbir kelime ile ifade edilemeyecek kadar seviyesiz ve insanlık dışıdır.

Nedeni ne olursa olsun hiçbir gerekçe, şiddeti ve kaba kuvveti meşru kılamaz. 

Şiddet bir hak ve hizmet talep etme yöntemi değildir. Şiddet ilkel toplumların dili olup modern ve medeni dünyamızda yer almamalıdır.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz.

Hemşiremize ve Sağlık Memurlarımıza yapılan bu insanlık dışı davranışı şiddetle kınıyoruz.

Toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür menfur olayları gerçekleştirenlerin yargı önünde hesap vermelerini büyük bir sabırsızlıkla beklemekteyiz.

Bu tür saldırılara karşı Sağlık Bakanlığı’nın ve hükümetin acilen caydırıcı tedbirler almasını bir kez daha talep ediyoruz. 

    

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN