SonoSchool Mısır'da

SonoSchool 3. Yurtdışı Eğitimini Mısır'da gerçekleştirdi

PAYLAŞ
Gazete Acil -

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) / SonoSchool Acil Ultrasonografi eğitim platformu olarak 3. yurtdışı kursunu 15 - 17 Şubat 2018 tarihlerinde Kahire- Mısır'da gerçekleştirdi.

Türk ve Mısırlı Acil Tıp Uzmanı, Kardiyolog ve girişimsel radyolog hekimlerin oluşturduğu bir eğitimci grubu ile; Acil Tıp, Dahiliye ve Yoğun Bakım Uzmanı bir öğrenici hekim topluluğuna eğitim verildi.

Kursta teorik eğitimlerimiz simulatör eşliğinde vaka tartışması şeklinde dinamik bir sürece dönüşürken, 7 ayrı istasyonda pratik eğitimler yapıldı. Rejyonel sinir blokları dersinde teorik eğitim, canlı manken üzerinde her sinir tek tek bulunarak yapıldı ve pratik eğitimlerde de her kursiyer tek tek bu süreci gerçekleştirdi.

Vasküler girişimler dersi pratik eğitimi ise, kursa özel olarak yapılan 45 adet, içinde yapay damar benzeri oluşumun bulunduğu fantom üzerinde yapıldı. Ön test ile kurs öncesi bilgilerini değerlendiren kursiyerlerin eğitim sonrası testi ise, gerçek vaka videoları üzerinden, kursa özel bir mobil telefon uygulaması ile on-line yapıldı.

Ülkemiz ve camiamızın yurt dışında en iyi şekilde temsil edildiği bu eğitim sürecine öncülük yapan SonoScholl Başkanı Sn. Prof. Dr. Erden Erol ÜNLÜER ve ekibini tebrik eder ATUDER Medya Grubu olarak başarılarının devamını dileriz. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN