'Hekimlik Gönül İşidir Aşk İşidir' Prof. Dr. Rıdvan EGE - Doç. Dr. Togay EVRİN

'Hekimlik Gönül İşidir Aşk İşidir' Prof. Dr. Rıdvan EGE


92 yaşında hayatını kaybeden Dünyaca ünlü Türk hekimi Prof.Dr.Rıdvan Ege, Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı Onursal Başkanı, Ufuk Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı, Türkiye Modern Cerrahi Eğitim ve Araştırma Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı, Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı olarak görev yapıyordu. Büyük hocamız Prof Dr. Rıdvan EGE 09.06.2017 tarihinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tıp eğitimini, yaşamının temeli olarak kabul eden bu büyük insanı yitirdik...

Ardında ise 111 kitap... 451 makale... 200’ü aşkın plaket, madalya , eğitimlerine öncülük ettiği Türk hekimleri ve daha niceleri..... 

Türkiye'de trafik kanununu çıkarılmasına ve araçlarda emniyet kemerinin uygulanmasına öncülük eden Prof. Dr. Rıdvan Ege, tıp alanında da çocuk felci dahil sırt ve diğer şekil bozukluklarında ilk ameliyatları yaptı.

Duayen hocamız "Hekimlik gönül işidir, aşk işidir. Hekimin, yüreğinde bir sıcaklık olacak. İyi bir akademisyenin de özverili olması, fedakar olması gerekir. İyi bir bilim adamı zengin olamayabilir fakat gönlü zengindir.” diyerek biz geleceğin hekimleri ve bilim insanlarına ışık tutmuştur. 

Üzerimde büyük emeği olan, asistanı olmaktan onur duyduğum, örnek yaşantısı ile bizlere yol gösteren Rıdvan Ege hocamızı saygıyla anıyorum.

Ayrıca Acil tıp uzmanlığının ayrı bir ana dal olmasında olağanüstü katkıları olan değerli hocamızı kaybetmenin acısını bizler de ATUDER olarak paylaşıyor, Prof. Dr. Rıdvan Ege'ye Allah'tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

 Yolun Açık Olsun KOCA YÜREKLİ İNSAN... Mekanın Cennet Olsun BABAMIZ... Seni Unutmayacağız  HOCAMIZ.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI